Slimmer werken met handige tools

In het snel veranderende landschap van e-commerce en ondernemerschap, is het gebruik van de juiste tools niet alleen een kwestie van gemak, maar ook een strategische noodzaak.

Voor zowel de ervaren ondernemer, de starter, maar ook medewerkers die slimmer willen werken, is het essentieel om software en apps te benutten die tijdbesparend en effectief zijn. In dit artikel gaan we in op tien handige apps en tools die elke zzp’er, ondernemer of webwinkelier zou moeten overwegen, inclusief praktische toepassingsvoorbeelden.

  1. Calendly: Vereenvoudig het plannen van afspraken door je beschikbaarheid duidelijk te communiceren, en vermijd dubbele boekingen door naadloze integratie met je digitale agenda. Hiermee kun je heen-en-weer mailen voorkomen, doordat anderen zelf afspraken kunnen inplannen in je agenda (op de momenten dat jij dat wilt).
  2. Braintoss: Gebruik deze app om snel ideeën, gedachten of taken vast te leggen en direct naar je e-mail te sturen, ideaal voor momenten onderweg. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het autorijden een spraakopname van een idee maken en deze voor latere uitwerking versturen.
  3. RouteReg: Automatische kilometeradministratie, ideaal voor ondernemers die veel onderweg zijn. Gebruik RouteReg voor het bijhouden van je ritten, zowel privé als zakelijk, en draai eenvoudig een rapportage uit om de kilometers te verantwoorden en een kilometervergoeding aan jezelf over te maken.
  4. Moneybird: Stroomlijn je facturatieproces en maak je administratie eenvoudig en minder tijdrovend. Met Moneybird kun je niet alleen automatisch facturen genereren en versturen, ook kun je direct vanuit Moneybird je BTW aangifte doen en een urenregistratie bijhouden, wat veel tijd bespaart. Probeer Moneybird 120 dagen gratis ipv 60 dagen.
  5. Leadinfo: Identificeer wie jouw website bezoekt en genereer waardevolle leads. Integreer Leadinfo met je website om gerichte follow-up verkoopgesprekken te initiëren, gebaseerd op bezoekersinformatie.
  6. Mailblue: Deze tool helpt bij het automatiseren en analyseren van e-mailcampagnes. Haal nieuwe klanten binnen door mail automation toe te passen, en automatisch nieuwe leads op te volgen. Mailblue is ook ideaal om betrokkenheid en merkbekendheid te vergroten. Probeer Mailblue 14 dagen gratis.
  7. Zapier: Automatiseer workflows door verschillende apps en diensten te koppelen, waardoor herhalende taken geminimaliseerd worden. Zapier kan bijvoorbeeld nieuwe e-mailbijlagen automatisch opslaan in Google Drive, waardoor documenten direct en systematisch worden georganiseerd.
  8. Trello: Organiseer projecten en taken visueel met borden, lijsten en kaarten, ideaal voor effectief projectmanagement. Plan en volg bijvoorbeeld een marketingcampagne, waarbij elke stap van het project wordt georganiseerd in verschillende kolommen en kaarten.
  9. Evernote: Organiseer notities en informatie op één plek. Evernote is ideaal voor het vastleggen van onderzoeksnotities voor een nieuw productidee en het maken van to-do lijsten, wat snelle toegang tot alle benodigde informatie biedt.
  10. Google Drive: Beheer documenten en bestanden in de cloud en werk samen aan documenten in realtime. Google Drive is perfect voor het delen van werkdocumenten met je team of klanten, wat samenwerking en efficiëntie bevordert.

Door deze tools te gebruiken, kunnen ondernemers en webwinkeliers hun dagelijkse taken stroomlijnen, tijd besparen en zich meer concentreren op de groei van hun bedrijf. Elke tool (variërend van afspraakplanning tot automatisering en van leadgeneratie tot efficiënte kilometer registratie) biedt unieke functionaliteiten die essentieel zijn voor verschillende aspecten van bedrijfsvoering. Door deze tools te gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden, kunnen ondernemers hun efficiëntie en effectiviteit maximaliseren.

De inzet van digitale tools is cruciaal in het moderne bedrijfsleven. Voor meer informatie over hoe deze tools jouw bedrijf kunnen helpen groeien, nodigen wij je uit om contact op te nemen met EcomVision voor persoonlijk advies.

Bezoek EcomVision.nl/contact/ voor meer informatie en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.